Nordiske bidrag til satellittbyggekonkurranse i Minecraft

Den europeiske organisasjonen for meteorologisatellitter (EUMETSAT) lanserte i fjor en konkurranse for barn og unge hvor de skulle bruke spillet Minecraft til å bygge sine egne satellitter og sende inn bidragene.

Den europeiske organisasjonen for meteorologisatellitter (EUMETSAT) utlyste i fjor en konkurranse hvor unge i aldersgruppen 6-16 år kunne delta ved å bygge en satellitt i Minecraft. Nå er konkurransen over og mange har sendt inn sine egenbygde virtuelle satellitter.

EUMETSAT er en internasjonal organisasjon med formål å utnytte informasjon fra meteorologiske satellitter. (Wikipedia)

Bruk av spill for å fremme interesse i verdensrommet

Minecraft er et spill hvor du som en karakter kan vandre fritt i en fiktiv verden og bygge hva du vil, og mange unge spiller allerede Minecraft. Når EUMETSAT bruker spillet på denne måten, for å vekke interessen for STEM-fag er det temmelig kult. Det kommer også frem av bidragene at de unge er helt enormt flinke til å bygge og designe alt fra små satellitter til utrolig komplekse observasjonssystemer.

66 bidrag ble sendt inn av barn og unge over hele verden, flere av de fra nordiske land. Se de nordiske bidragene i toppen av artikkelen. Vinnerne er ikke blitt kåret ennå, men avgjøres ved at folk klikker seg inn og stemmer over de innsendte bidragene. Hvis du går til denne siden kan du finne alle sammen, fordelt på fire sider. Hvis du liker noen av bidragene stem de frem du også!

Har du bygd noe romrelatert i Minecraft vil vi gjerne høre om det, tips oss på denne siden eller finn oss på sosiale medier og kontakt oss der.

Nettsiden til konkurranse