NAROM tar en pust i bakken og tenker nytt og kreativt

På mange arbeidsplasser kan hverdagen være litt travel og det er mye skal gjøres og tenkes på. I slike hverdager er det ikke alltid lett å være kreativ og utvikle nye produkter eller innhold.

Det er derfor viktig å stoppe opp litt, ta en pause, puste godt inn og ut, for deretter å kunne tenke litt nytt, gjerne med noen utenfra. Friske tanker.

Faglig forum er et slikt verktøy NAROM bruker for å sette av et par dager til å stoppe opp, tenke nytt sammen med eksterne fagfolk. Dette gjøres for å utvikle nye aktiviteter eller kurs og for at fagstaben skal få en pause og ha det litt morro og få ny energi til å ta fatt på hverdagen.

Hjelp fra eksterne fagfolk

I år har vi Guri Langholm fra Naturfagsenteret og Knut Mathisen fra Ishavsbyen videregående skole i Tromsø for å hjelpe oss videre. Gjennom en workshop over to dager har det blitt fokusert på to helt ulike områder og fagstaben i NAROM ble delt opp i to arbeidsgrupper, en gruppe som skulle jobbe og utvikle med et nytt lærerkurs for yrkesfaglig lærere og en gruppe som fokuserte på pedagoger i barnehagen.

Målet med disse arbeidsgruppene har vært å komme frem til nye kursbeskrivelser og nye tilknyttede aktiviteter. Vi tok en prat med både Knut og Guri for å høre hvordan det har vært for de å komme til Andøya Space Center og jobbe tett med fagfolkene i NAROM (vi beklager at det ble litt forstyrrelser med på begynnelsen av intervjuene):

Arbeidsgruppa som jobbet med yrkesfag (Foto: NAROM)

Arbeidsgruppa som jobbet med barnehagefokus (Foto: NAROM)

Arbeidsgruppa som jobbet med yrkesfag (Foto: NAROM)

Arbeidsgruppa som jobbet med barnehagefokus (Foto: NAROM)

Arbeidsgruppa som jobbet med yrkesfag (Foto: NAROM)