Fra studietur i USA til en rakettkampanje på Andøya Space Center

Bare tre dager etter sin livs opplevelse, nemlig en studietur til USA, skal elevene i Vg3 Romteknologi begi seg ut på en rakettkampanje på Andøya Space Center.

 

Norge Rundt gir deg innsikt i en rakettkampanje på Andøya Space Center

På Andøya Space Center skytes det opp raketter som blant annet måler nordlyset og bidrar til romforsking verden rundt. I en episode på Norge Rundt var programleder Thomas Marthinsen i kontrollrommet på Andøya Space Center når NASA skulle skyte opp to av sine raketter.

 

Ylvis presenterer rakettskandalen fra 1995 i Stories from Norway

Ylvis presenterer en verdenskjent historie fra januar 1995: Et knippe nordlysforskere skyter opp en fredelig forskningsrakett. For første og eneste gang i historien aktiverer russerne atkomkofferten. 

 

Hva er sannsynligheten for at det samtidig er fullmåne og 29. februar?

En av våre følgere på Facebook stilte et veldig godt spørsmål, som tittelen sier: Hva er sannsynligheten for at en fullmåne inntreffer akkurat på 29. februar? Når man regner på slike ting er det viktig å stille spørsmålet riktig for å konkretisere det man regner på. En av våre fysikere satte seg ned og så over matematikken som trengs for å regne ut dette.

 

Slik kan du 3D-printe solsystemets høyeste fjell: Olympus Mons

Mont Everest er det høyeste fjellet på jorden, men dersom vi går ut fra jorden og ser på alle planetene i solsystemet vårt, så er Olympus Mons på Mars det høyeste fjellet av dem alle. Les hvordan du kan skrive ut en 3D-modell av fjellet og andre områder på Mars.

 

Bak hypen: supermåneformørkelse

Hvordan var det egentlig å stå der ute under supermåneformørkelse? Vi tok en kort prat med Alexander for å dykke litt dypere inn i fenomenet.

 

Hva fidget-spinnere kan lære oss om kosmiske objekter

Fidget-spinnere er idag det som jojo-en eller Rubik’s kube var tidligere. De er leker laget for å holde urolige hender opptatt, i tillegg til å hjelpe på konsentrasjonen. Det har også kommet mange artikler og videoer som går litt i dybden på fysikken bak slike fidget-spinnere.

 

Hva slags musikk hører astronautene på når de er i verdensrommet?

Hvilken musikk ville du hørt på, tatt med deg dersom du skulle ut på en lang reise i verdensrommet? Vi har sett på noen spillelister som astronauter har hatt med seg ut i rommet, opprettet av den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA).

 

Ny bok om verdens første romforsker – Kristian Birkeland

Vi har fått lese den nye boken til forsker og forfatter Pål Brekke som omhandler historien til verdens første romforsker, Kristian Birkeland. Dette er en bok vi mener burde havne under mange juletrær denne julen.

 

Nytt romkarrierehefte fra EU Space Awareness

For å vise neste generasjon alle jobbmulighetene som finnes i rombransjen, har EU Space Awareness lansert et nytt og inspirerende hefte som viser mangfoldet.