Italiensk astronaut hilser til Fly a rocket! deltakerne

Luca Parmitano, en italiensk astronaut fra den europeiske romfartsorganisasjonen sender sin hilsen til deltakerne i Fly a rocket! og uttrykker sin begeistring for navnet de valgte til raketten de bygde.

 

EduGalaxen: Månen – en mulighetens verden

Jan Holmgård i EduGalaxen, en del av Nordic ESERO har blogget om Månen som mulighetens verden.

 

Erik Tandberg: Tilbake til Månen

I denne utgaven av sin romrapport forteller Erik Tandberg om romnyheter verden rundt. Han nevner en tilbakeferd til Månen for USA, en oppsving for romprogrammet i Ukraina, en ny ESA astronaut og mange andre ting.

 

EduGalaxen: Christophe Galfard möter elever och studerande i Svenskfinland

I Svenskfinland har over 1000 elever fått møte Christophe Galfard som inspirerte de med astronomi og fysikk. Jan Holmgård skriver om møtet på EduGalaxen.

 

On the EM-drive – and scientific publications

Have you heard about the «EM-drive»? If you have not, do yourself the favour and type the above expression into The Search Engine of Your Choice.

 

EduGalaxen: Klimat och miljö genom satelliters ögon

Jan Holmgård i EduGalaxen har skrevet fire deler om hvordan satelitter sendt ut i bane gir oss øyne til å observere jordens klima og miljø.

 

Send smokken til Månen

Ta smokken din med til Romskipet Aurora og la Teddynauten frakte den til månen i et nytt oppdrag med romskipet.

 

Erik Tandberg: Ny teori for Månens opprinnelse

I denne utgaven av sin romrapport forteller Erik Tandberg om romnyheter verden rundt, blant annet om at det er lansert en ny teori om Månens opprinnelse.

 

EduGalaxen: Under Polarhimlen 2017

Rasmus Enemark – lærer på Skt. Josef skole i Roskilde, Ingvild Vadla Sørensen – lærer ved Blindern vgs i Oslo och Lena Lindberg – lärare på Risbroskolan i Fagersta har varit på kursus på Andøya Space Center og blogget om det på EduGalaxen.

 

Slik henter vi data fra en rakett på vei ut i rommet

Du har kanskje lurt på hvordan i all verden vi klarer hente data fra en rakett som reiser i enorm fart ut fra Andøya Space Center.