Nytt i Romskipet Aurora: Programmer en rover til å kjøre på Mars

Vel, ikke helt på ordentlig. I Romskipet Aurora har vi nå en Rover Challenge, hvor DU er ingeniøren som skal programmere en rover som skal navigere mellom hindre og finne beste veien gjennom den uendelige røde ørkenen.

 

Kreativitet i forskning er det som trengs: Nattlysende skyer

Hva tror du en forsker er? Tenk deg om og ta deg tid til å formulere et godt svar. Jeg skal ikke (ennå) røpe hva jeg mener, men jeg vil oppfordre deg å huske tankene dine, når vi nå tar for oss et fenomen som det drives mye forskning på i Norge i dag.

 

Nordiske bidrag til satellittbyggekonkurranse i Minecraft

Den europeiske organisasjonen for meteorologisatellitter (EUMETSAT) lanserte i fjor en konkurranse for barn og unge hvor de skulle bruke spillet Minecraft til å bygge sine egne satellitter og sende inn bidragene.

 

Italiensk astronaut hilser til Fly a rocket! deltakerne

Luca Parmitano, en italiensk astronaut fra den europeiske romfartsorganisasjonen sender sin hilsen til deltakerne i Fly a rocket! og uttrykker sin begeistring for navnet de valgte til raketten de bygde.

 

EduGalaxen: Månen – en mulighetens verden

Jan Holmgård i EduGalaxen, en del av Nordic ESERO har blogget om Månen som mulighetens verden.

 

Erik Tandberg: Tilbake til Månen

I denne utgaven av sin romrapport forteller Erik Tandberg om romnyheter verden rundt. Han nevner en tilbakeferd til Månen for USA, en oppsving for romprogrammet i Ukraina, en ny ESA astronaut og mange andre ting.

 

EduGalaxen: Christophe Galfard möter elever och studerande i Svenskfinland

I Svenskfinland har over 1000 elever fått møte Christophe Galfard som inspirerte de med astronomi og fysikk. Jan Holmgård skriver om møtet på EduGalaxen.

 

On the EM-drive – and scientific publications

Have you heard about the «EM-drive»? If you have not, do yourself the favour and type the above expression into The Search Engine of Your Choice.

 

EduGalaxen: Klimat och miljö genom satelliters ögon

Jan Holmgård i EduGalaxen har skrevet fire deler om hvordan satelitter sendt ut i bane gir oss øyne til å observere jordens klima og miljø.

 

Send smokken til Månen

Ta smokken din med til Romskipet Aurora og la Teddynauten frakte den til månen i et nytt oppdrag med romskipet.