Meet Dr. David Miles, who was a participant at the very first CaNoRock student rocket program ten years ago

David Miles is today an Assistant Professor at the University of Iowa in The United States. Being from Canada, he was there at the birth of the student rocket program called CaNoRock ten years ago. This week, the 18th camp is held at Andøya Space Center with students various universities in Norway and Canada.

 

Man ikke trenger å være rakettforsker for å jobbe på et rakettskytefelt

Skrevet av Ingrid Hanssen, seksjonsleder ved ALOMAR og sivilingeniør i romfysikk Oppvokst i Forfjord, rett ved kommunegrensa til Sortland, startet jeg utdanningen min på Sortland Videregående Skole, studiespesialiserende retning. I førsteklasse fikk vi tilbud om å delta i en konkurranse NAROM arrangerte i forbindelse med det internasjonale polaråret 2007-2008. Premien var en tur til det […]

 

Astronautskole i Solvang barnehage

Barn undrer seg og filosoferer hver dag over store og små spørsmål. Solvang barnehage på Frosta valgte verdensrommet som tema på grunn av spørsmål og interesse fra barna. Pluss at verdensrommet inspirerer til undring, kreativitet og fantasi!

 

BepiColombo: Det neste søte romfartseventyret etter Rosetta og Philae

20. oktober i år sendes romfartøyet BepiColombo mot Merkur. Er du klar?

 

Propulse NTNU: Nordens første rakettlag for studenter

NTNUs nyeste studentprosjekt skal årlig designe, utvikle og bygge en rakett for å konkurrere i verdens største rakettkonkurranse for studenter, Spaceport America Cup i New Mexico, USA. Målet med prosjektet er å gi studenter praktisk erfaring med raketter og romteknologi, samt å styrke og samle romteknologimiljøet ved NTNU.

 

Norges Realfagsgymnas er offisielt åpnet, og med NAROM som samarbeidspartner

Mandag 27. august var dagen for den offisielle åpningen av Norges Realfagsgymnas i Sandvika. NAROM er en av skolens samarbeidspartnere, og deltok på åpningen med hilsen og gratulasjoner.

 

Uløste utfordringer som rombransjen står ovenfor

Psykisk helse, romsøppel og langdistanse romferder er noen av utfordringene som rombransjen står ovenfor. I våre møter med unge under utdanning får vi spørsmål om hva som er slike uløste problemstillinger.

 

Romdraktens mange nytteområder

Romteknologi brukes ikke bare i verdensrommet. Selv teknologien bak romdrakten har hatt nytteverdi her på Jorden.

 

NAROM tar en pust i bakken og tenker nytt og kreativt

På mange arbeidsplasser kan hverdagen være litt travel og det er mye skal gjøres og tenkes på. I slike hverdager er det ikke alltid lett å være kreativ og utvikle nye produkter eller innhold.

 

Del undervisningsopplegget ditt og vinn tur til Science on Stage festival i 2019

Vis et av dine undervisningsopplegg i realfag til dine kollegaer og du kan vinne reise og opphold til Science on Stage festivalen i Portugal i 2019.