BepiColombo: Det neste søte romfartseventyret etter Rosetta og Philae

20. oktober i år sendes romfartøyet BepiColombo mot Merkur. Er du klar?

 

Propulse NTNU: Nordens første rakettlag for studenter

NTNUs nyeste studentprosjekt skal årlig designe, utvikle og bygge en rakett for å konkurrere i verdens største rakettkonkurranse for studenter, Spaceport America Cup i New Mexico, USA. Målet med prosjektet er å gi studenter praktisk erfaring med raketter og romteknologi, samt å styrke og samle romteknologimiljøet ved NTNU.

 

Norges Realfagsgymnas er offisielt åpnet, og med NAROM som samarbeidspartner

Mandag 27. august var dagen for den offisielle åpningen av Norges Realfagsgymnas i Sandvika. NAROM er en av skolens samarbeidspartnere, og deltok på åpningen med hilsen og gratulasjoner.

 

Uløste utfordringer som rombransjen står ovenfor

Psykisk helse, romsøppel og langdistanse romferder er noen av utfordringene som rombransjen står ovenfor. I våre møter med unge under utdanning får vi spørsmål om hva som er slike uløste problemstillinger.

 

Romdraktens mange nytteområder

Romteknologi brukes ikke bare i verdensrommet. Selv teknologien bak romdrakten har hatt nytteverdi her på Jorden.

 

NAROM tar en pust i bakken og tenker nytt og kreativt

På mange arbeidsplasser kan hverdagen være litt travel og det er mye skal gjøres og tenkes på. I slike hverdager er det ikke alltid lett å være kreativ og utvikle nye produkter eller innhold.

 

Del undervisningsopplegget ditt og vinn tur til Science on Stage festival i 2019

Vis et av dine undervisningsopplegg i realfag til dine kollegaer og du kan vinne reise og opphold til Science on Stage festivalen i Portugal i 2019.

 

Fra studietur i USA til en rakettkampanje på Andøya Space Center

Bare tre dager etter sin livs opplevelse, nemlig en studietur til USA, skulle elevene i Vg3 Romteknologi begi seg ut på en rakettkampanje på Andøya Space Center.

 

Norge Rundt gir deg innsikt i en rakettkampanje på Andøya Space Center

På Andøya Space Center skytes det opp raketter som blant annet måler nordlyset og bidrar til romforsking verden rundt. I en episode på Norge Rundt var programleder Thomas Marthinsen i kontrollrommet på Andøya Space Center når NASA skulle skyte opp to av sine raketter.

 

Ylvis presenterer rakettskandalen fra 1995 i Stories from Norway

Ylvis presenterer en verdenskjent historie fra januar 1995: Et knippe nordlysforskere skyter opp en fredelig forskningsrakett. For første og eneste gang i historien aktiverer russerne atkomkofferten.