Blir månen faktisk blå på Halloween?

Du synes kanskje at Halloween er veldig spennende, og med en fullmåne blir det litt ekstra nervepirrende! I skumle filmer ser det ut som det alltid er fullmåne når det er Halloween, men i virkeligheten skjer det bare to-tre ganger på 100 år.

 

Fra registreringsrom til skolelaboratorium – en historie om laben som brukes til undervisning og verksted

For å finne ut litt om historien til og bak dette laboratoriebygget som vi idag bruker til undervisningsformål, har vi tatt en prat med elektroniker Halgeir Wold som har jobbet med data og elektronikk på Andøya Space siden 1975.

 

Eirik Newths romkapsel er Norges første podcast om romfart og romforskning

Med i episode 026 av podcasten er Roger Birkeland, en forsker på småsatellitter ved NTNU. De snakker blant annet om hvorfor Andøya Spaceport er viktig. Roger deler dessuten sin entusiasme for Andøya Space.

 

Escape room in the making

Selv om Spaceship Aurora for tiden er stengt grunnet restriksjonene som følger av Covid-19, skjer det spennende ting i kulissene i opplevelsessenteret.

 

Flåklypa-juleheftet som handlet om Andøya Space Center

Ja, du leste riktig. For ni år siden, julen 2010, utga Flåklypa et julehefte hvor handlingen foregår delvis på Andøya Space Center.

 

Fysiker fredrik skaper nordlys i en flaske og sprer fysikkmagi rundt i landet

I mørketiden er nordlyset godt synlig i Nord-Norge og samtidig er ansatte i NAROM på en landsturné og frister elever i videregående skole med litt fysikkmagi og spennende foredrag.

 

Reisebrev – Exploring the Universe

NAROM og Nordic ESERO gjennomførte feltdelen av sitt astronomikurs for lærere på Tenerife i tidsrommet onsdag 30. oktober – mandag 4. november 2019. Totalt var det 20 lærere fra Finland, Sverige og Norge. To av de norske deltakerne, Anita og Stian, ble bedt om å lage et reisebrev fra oppholdet. Nedenfor finner dere deres reisebrev om det å bo og oppleve bl.a ett av de beste observatoriene i verden: Teide Observatory.

 

Meet Dr. David Miles, who was a participant at the very first CaNoRock student rocket program ten years ago

David Miles is today an Assistant Professor at the University of Iowa in The United States. Being from Canada, he was there at the birth of the student rocket program called CaNoRock ten years ago. This week, the 18th camp is held at Andøya Space Center with students various universities in Norway and Canada.

 

Man ikke trenger å være rakettforsker for å jobbe på et rakettskytefelt

Skrevet av Ingrid Hanssen, seksjonsleder ved ALOMAR og sivilingeniør i romfysikk Oppvokst i Forfjord, rett ved kommunegrensa til Sortland, startet jeg utdanningen min på Sortland Videregående Skole, studiespesialiserende retning. I førsteklasse fikk vi tilbud om å delta i en konkurranse NAROM arrangerte i forbindelse med det internasjonale polaråret 2007-2008. Premien var en tur til det […]

 

Astronautskole i Solvang barnehage

Barn undrer seg og filosoferer hver dag over store og små spørsmål. Solvang barnehage på Frosta valgte verdensrommet som tema på grunn av spørsmål og interesse fra barna. Pluss at verdensrommet inspirerer til undring, kreativitet og fantasi!