Kontakt English
bilde
strek
blank logo skillestrek Kurs og prosjekter skillestrek Undervisningsressurser skillestrek Romskipet Aurora skillestrek Aktuelt skillestrek Om NAROM skillestrek
blank Du er her: Forsiden | Aktuelt | Nyheter| Internområde
ikonNyheter
ikonikon
ikon Nyhetsarkiv
ikon ikon
ikon Nyhetsnotiser
ikon ikon
ikon Nyhetsbrev
ikon ikon
stolpe  
blank
Hundsund ungdomsskole satser på verdensrommet og teknologi
23.01.2013
blank

Hundsund ungdomsskole i Bærum er Norges første og eneste ungdomsskole hvor all undervisning er rettet mot teknologi. Gjennom en egen samarbeidsavtale bidrar NAROM med støtte og hjelp til spennende romaktiviteter ved skolen. Forrige uke var det «kickoff» for neste halvår, og temaet var universitet og romteknologi

Rektor Nina Fjeldheim ved Hundsund skole (Foto: Hundsund skole)
Rektor Nina Fjeldheim ved Hundsund skole (Foto: Hundsund skole)

Samarbeidet mellom Hundsund ungdomsskole og NAROM startet våren 2011, og det inngått en egen samarbeidsavtale der målet er at NAROM skal bidra til få til gode og engasjerende opplegg for elevene.
 
Forrige skoleår var det kun en klasse som gikk på teknologilinjen, men fra og med dette skoleåret er hele skolen teknologiskole. Det startet fire klasser sist høst med elever som har søkt seg dit fra hele Bærum. Det er totalt 103 elever i årets 4 teknologiklasser på 8. klassetrinn.
 
På «kick-off» arrangementet forrige uke holdt Bo Andersen et innlegg om Norge i verdensrommet. Andersen er administrerende direktør ved Norsk Romsenter og styreleder i NAROM. Deretter overtok seniorrådgiver Pål Brekke med sitt spektakulære astrorock-show. Brekke har bakgrunn fra NASA, og er en engasjert formidler som ofte bidrar i NAROMs ulike aktiviteter både på Andøya og rundt om i landet.

Brekkes multimedieshow tok elevene med på en unik reise forbi sola og planetene, og ut blant eksotiske fjerne galakser, sorte hull, nøytronstjerner og kraftige supernovaer. Spektakulære bilder og filmer fra moderne teleskop ble vist, med fokus på de unike bildene som romteleskopet Hubble har gitt oss.

På tilhørerbenken satt hele 8. trinn disiplinert og fulgte interessert med, og som altså er det første kullet ut fra Norges eneste teknologiskole.

Rektor Nina Fjeldheim ved skolen ønsker å gjøre nybrottsarbeid, og ønsker at resten av Norge vil følge etter.

– Jeg tror at fremtidens skole må tilnærme seg det vi prøver å gjøre ved teknologiskolen, nemlig bli bedre til å reflektere den teknologiske utviklingen i samfunnet, sier rektoren. Fjeldheim sier at de gjør mye annerledes enn andre ungdomsskoler, men at de følger Kunnskapsløftet.

– Vi har ikke valgt ut noe, men vi gjør mye annerledes for å sikre at elevene blir motiverte for skolearbeid og forstår hvordan fagene henger sammen. I tillegg ønsker vi å stimulere elevenes interesse for realfag, og da er samarbeidet med NAROM både spennende og viktig for oss. Gjennom bidragene fra NAROM får elevene på en spennende måte en bedre forståelse og motivasjon for hva realfagene kan brukes til, sier Fjeldheim.
 

Administrerende direktør ved Norsk Romsenter, Bo Andersen, foreleser for elevene (Foto: Hundsund skole)
Administrerende direktør ved Norsk Romsenter, Bo Andersen, foreleser for elevene (Foto: Hundsund skole)

Daglig leder Arne Hjalmar Hansen i NAROM berømmer Hundsund ungdomsskole for deres måte å sette realfag og teknologi i fokus, og er glad for at NAROM kan bidra med spennende temaer og undervisningsopplegg om verdensrommet.

-Dette er så absolutt i tråd med vårt mandat, og at vi i større grad ønsker å komme i inngrep med ungdomsskoletrinnet med de undervisningsaktiviteter og læringsressurser NAROM kan tilby, sier Hansen.

-Derfor passer det også veldig bra at det er kommet to nye valgfag i ungdomsskolen hvor vi er pro-aktive for å kunne fylle med spennende innhold om universet og romvirksomhet. Dette er temaer vi fra forskningen vet at barn og ungdom er opptatt av, og som vi mener vil gjøre de nye valgfagene «Teknologi i praksis» og «Forskning i praksis» ekstra attraktive og spennende, avslutter Hansen.

blank
Tips en venn om denne siden  Tips en venn     Skriv ut denne siden  Skriv ut
blank
blank Norsk Romsenter | Andøya Space Center | Kongsberg Satellite Services | Norsk Industriforum for romvirksomhet
blank

 

NAROM, Andøya Space Center, Postboks 54, 8483 Andenes. Telefon: 76 14 46 50 Telefaks: 76 14 44 01
Ansvarlig redaktør Arne Hjalmar Hansen.
Copyright © 2003-2016 NAROM. Alle rettigheter er reservert.