Nå har du en mulighet til å gjøre klasserommet om til et kontrollsenter og la elevene dine gjennomføre et oppdrag i verdensrommet! Meld deg på gratis, halvdags nettkurs og bli sertifisert.

«A space mission without leaving the classroom»

Bruk verdensrommet som tema for å dekke mange læringsmål, og gjør undervisningen spennende og aktiv. Klasserommet gjøres om til et kontrollsenter og elevene deles inn i ulike team som må assistere en astronaut ute på en romvandring.

Andøya Mission Control – Oppdrag: Solstorm (Nettbasert)

  • Målgruppe: Lærere
  • Sted: Nettbasert
  • Første kursdag: 30.03, 2020
  • Siste kursdag: 30.03, 2020
  • Siste dag for påmelding:
    27.03, 2020

Målet med oppdraget er å få reparert en ødelagt satellitt, før en varslet kraftig solstorm når jorden og ødelegger satellitten eller setter astronautens liv i fare. I oppdraget som ledes av en Mission Commander, må elevene samarbeide og kommunisere både seg imellom og med astronauten for at oppdraget skal bli vellykket.

Lærerkurs

Nå har du en mulighet til å gjøre klasserommet om til et kontrollsenter og la elevene dine gjennomføre et oppdrag i verdensrommet! Meld deg på gratis, halvdags og nettbasert lærerkurs og bli sertifisert du også.

I kurset vil det bli gitt detaljert informasjon om Andøya Mission Control og en demonstrasjon av oppdraget, slik at du som lærer kjenner godt til konseptet før elevene dine skal delta. Det vil også bli en gjennomgang av det pedagogiske for- og etterarbeidet som følger dette konseptet.

Lærerveiledning

Andøya Mission Control legger opp til at klassen kan gjennomføre et kort- eller langsiktig fagsamarbeid, hvor alle emnene som gjennomgås er relatert til verdensrommet, og målet er å forberede seg til å gjennomføre et spennende romoppdrag. For at elevene skal få best mulig faglig utbytte av et oppdrag med Andøya Mission Control, er det en fordel om de har en viss kunnskap om ulike tema.

Utstyr du trenger

Konseptet er utviklet med tanke på at skoler ikke har all verdens ressurser og derfor kreves det ikke mye utstyr for å gjennomføre et oppdrag fra klasserommet, noen datamaskiner, internettilgang, webkamera med mikrofon og et par sett høyttalere er alt som skal til for å sette opp Andøya Mission Control på skolen din.

Tidsbruk

I tillegg til å gjennomføre et lærerkurs som tar en halv dag, krever dette noe forberedelsestid for deg som lærer. Klasserommet skal settes opp og utstyr klargjøres. Om prosjektet skal være et intensivt fagsamarbeid over en uke, eller om det skal strekkes over en lengre periode, er selvsagt helt opp til lærerne.

Fordelen med å trekke et prosjekt over en lengre periode, er at elevene kan gå litt i dybden og virkelig opparbeide seg god kunnskap om de forskjellige temaene.

Kostnad

Det er gratis å delta på lærerkurs og ingen kostnad for å gjennomføre et oppdrag i klasserommet.

Interessert?

Høres dette ut som noe du kunne tenkt deg å gjennomføre i din klasse? Ta kontakt med Ørjan på orjan@narom.no